Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki akarnak rúgni, mert nő vagyok! Diszkrimináció! Ezt látnod kell!

Hetek óta kering a fiatal lány kálváriája az interneten, lassan az egész országot bejárja a megdöbbentő facebook-bejegyzés. A huszas éveiben járó fiatal nőnek a fél lába már az utcán van, mert annak idején rosszul választott albérletet.

 

 

 

"Nyáron egyik napról a másikra mondták fel hónap kellős közepén az albérletet, így kerültem a mostani szobámba. Egy középkorú nő gondnokol az amúgy irodaépületben, ahol egy szinten szobákat adnak ki.

Sírnom kellett, hogy kiadja a szobát, mert hiába koedukált (külön női fürdő-vécé) nem akarta kiadni, de végül elvette a pénzt és beköltözhettem az üres, lelakott szobába. Azt ígérte, hogy rendbehozzák pár héten belül, de nem történt meg.

 

"...Sírnom kellett, hogy kiadja a szobát.."

 

Így lettem én az egyetlen női lakó természetesen hiába volt a protekció. Tehát bepakoltam a szobába, a fal lehányva, az ablak nem záródik, berendezés nincs. Nagynehezen a hónapok alatt összeszedtem ezt-azt bele, de csak nem érkeztek karnist feltenni, festeni az ígéret ellenére sem.

 

"...a fal lehányva, az ablak nem záródik..."

 

Mivel sokat dolgoztam, így annyira nem zavart, mert keveset voltam otthon, de amikor már hidegek kezdtek lenni, szóltam, hogy jó lenne megcsinálni az ablakot. Az volt a válasz, hogy majd meg lesz csinálva. A szobában reggel 14-18 fok közötti hőmérséklet volt minden nap, miután beköszöntöttek a hidegek. Megkérdeztem, hogy ha veszek esetleg hősugárzót azt lehet-e működtetni, az volt a válasz, hogy tilos, mivel a lakbér a rezsit is tartalmazza, de azért megemelték tizenötezer forinttal a lakbért, miután egy hetet csúszva bekapcsolták a fűtést. Más nem fázott, mert a lakótársaknak valamiért mégis lehetett hősugárzójuk.

Munkahelyet váltottam, az egyik lakótársam által kerültem be egy üzembe. Attól kezdve zaklatott, nem egyszer fogdosott és képes volt órákig a szobámban ülni, amikor éppen részegen betalált.

 

"... nem egyszer fogdosott..."

 

Mindenkihez járnak fel vendégekt, ivócimborák jórészt. Ezen felbátorodva én is elkezdtem az ismerőseimet fogadni, mivel mindenki így tett.

Néhány hete pedig a gondnok bekopogott és hazatessékelte a vendégemet, mert a lakótársak elmondása szerint hozzám kettesével járnak a férfiak, majd megjelent a lakótársam, és azt állította, hogy ezt a két szemével látta és őt ez nagyon zavarja (hogy csendben vagyunk és emberi időben hazamegy a vendégem). Természetesen azzal nincs gond, hogy más vendége olyan részegen indult el, hogy leesett a lépcsőn. A gondnok nekik hitt, sőt mi több, megpróbálta az egyetlen normális lakótársamat is rávenni, hogy valljon ellenem.

 

"...hazatessékelte a vendégemet..."

 

Ha már egy nőben sincs annyi jóindulat a nőtársa iránt, hogy engedjen szóhoz jutni, amikor meg akarom magam védeni és meg akarom cáfolni a hazugságokat, amiket rólam állítanak, akkor hol tart a világ?

Nem vagyok alkoholista, nem vagyok könnyűvérű, nem vagyok állat. Egésznap ki sem teszem a lábam a szobából, csendben vagyok, mégis ha kimegyek vécére az összes szem engem figyel.

Fél lábbal az utcán vagyok, mert egy egyedülálló nő merek lenni!

Amit szabad a férfiaknak, azt nekem miért nem szabad? Férfimunkát végezni szabad, de hogy más jogaim is legyenek az miért nem lehetséges?

Miért bombáznak szexajánlatokkal, ha munkát keresek és miért adnak feleannyit a munkámért, ha én is megcsinálom ugyanazt, mint egy férfi?

Miért leszek én hajléktalan, mert nem vagyok rossz életű és önhibámon kívül jutottam idáig, hogy ezt a romos szobát is váramként védjem?

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 16889
30 nap: 72
24 óra: 4